Život
07.12.2022. 21:32

"Mladi poslastičar“

Kad se pomešaju ljubav i talenat...

hrana, jelo, uživanje, sreća
Izvor: Shutterstock

Možete li da zamislite neki kolač, tortu ili bilo koju poslasticu u koju nije umešana ljubav?

Poslastičarstvo je prava umetnost, a kompanija Dijamant prepoznala je značaj ove profesije i već pet godina kroz projekat "Mladi poslastičar“ pruža priliku srednjoškolcima da razvijaju talente koje poseduju, uz svetski poznatog poslastičara i mentora na takmičenju Zdravka Gavrilovića.

Preko 150 srednjoškolaca u Zrenjaninu, Pančevu, Beogradu, Vrnjačkoj Banji, Nišu, Leskovcu, Novom Bečeju, Kuli, Smederevu i Šapcu u internim školskim radionicama zajedno sa Zdravkom ispekli su i napravili preko 50 različitih vrsta kolača, a najbolji među njima osvojili su vredne nagrade.

Recept za najbolji kolač, ali i recept za uspešan poslovni put možemo videti na primerima pobednica takmičenja. Osim što dele isto ime, Milice dele i isti entuzijazam i kreativnost zahvaljujući kojima su ostvarile svoje želje. Talenat koji poseduju usmerile su na razvijanje karijernih puteva i pokazale da mlade godine nisu prepreka za postizanje velikih uspeha.

1
Izvor: Dijamant / Promo

Milica Đurđević, pobednica prvog ciklusa takmičenja ističe da je osvajanje prvog mesta bilo posebno važno i da je zahvaljujući svemu što je naučila uspela da svoju karijeru nastavi u struci, u nekim od najprestižnijih restorana. Imala je čast da bude jedna od članica žirija gde je ocenijavala svoje kolege, među kojima je bila još jedna Milica, pobednica četvrtog ciklusa takmičenja.

Milica Menićanin veruje da joj je pobeda pomogla da unapredi svoje veštine, a podršku roditelja navodi kao ključnu za ostvarivanje sna.

Imenjakinje se slažu da se njihovom talentu najviše raduju ukućani, koji su uvek prvi u degustiranju poslastica.

Dijamantove mlade zvezde, pobednice takmičenja, dokaz su da upornošću i marljivim radom možemo ostvariti sve svoje ciljeve, a potragu za novim talentima nastavićemo u novim ciklusima takmičenja.

Umešajte ljubav u svaki posao kojim se budete bavili i uspeh je zagarantovan!

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Hrana koja ima "lošu reputaciju", a zapravo je zdrava
zdrava ishrana, dijeta, zdrave navike

Možda niste znali

04.10.2022. 08:10

Hrana koja ima "lošu reputaciju", a zapravo je zdrava

Zdrava ishrana ne mora nužno biti jednolična, niti podrazumeva odricanje od ukusnih namirnica. Čak naprotiv, neke namirnice koje na prvi pogled deluju kao loše, mogu biti dobre za organizam. Važno je kako se spremaju i koliko često se nalaze na stolu, ali same po sebi ne štete organizmu, uprkos lošoj reputaciji.
Close
Vremenska prognoza
fog
0°C
11.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve