Vesti
01.01.2023. 07:40
R.E.

Hvala na poverenju.

Zbog ovih intervjua ste nas čitali u 2022. godini - I deo

novine
Izvor: Shutterstock

Iz drugačijeg ugla bio je moto koji smo sledili i tokom 2022. godine. Bili smo informativni, precizni, drugačiji, brzi... Ali tačnost nikada nismo žrtvovali zarad brzine. Ekipa "Ekspresa" je, tokom cele prošle godine, dala sve od sebe vam pruži vesti iza vesti, sagovornike koji se nisu ustručavali da govore na najrazličitije teme, ali i ekskluzivne intervjue po kojima ćete nas pamtiti.

Ekskluzivni sagovornici i razgovori sa njima su upravo ono na šta smo najponosniji kada se osvrnemo na 2022. godinu. Zbog toga u nastavku, za vas, izdvajamo intervjue koji su obeležili 2022. godinu. Podsetimo se još jednom ljudi i njihovih reči o kojima ste čitali i pričali. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ekspres (@ekspres_nedeljnik)

Andre Riju - "Kralj valcera"

Sa superstarom klasične muzike razgovarali smo neposredno pred njegov koncert u Beogradu, koji je održao u novembru 2022. godine. Bio je to koncert o kome se dugo pričalo. U ekskluzivnom intervjuu razgovarali smo o njegovom dosadašenjm uspehu, o tome kako se postaje zvezda klasične muzike, o valceru koji je komponovao Entoni Hopkins... 

Ukoliko ste propustili da pročitate intervju sa ovim fantastičnim umetnikom obavezno to učinite dok u pozadini slušate muziku sa nekog od njegovih koncerata u Buču, Milanu...

Danijele Santareli: "Moje devojke su uvek jake na terenu"

Danijele Santareli je, ukratko, pre svega čovek koji je imao hrabrosti da nasledi Zvezdana Terzića na klupi ženske odbojkaške reprezentacije Srbije. Sreća je pratila hrabrog i šarmantni Italijan je sa odbojkašicama Srbije postao svetski šampion. 

Sa selektorom Srbije smo razgovarali baš neposredno posle ovog velikog uspeha. Sa Santarelijem smo razgovarali o njegovom karakteru, o tome zbog čega se odlučio baš za odbojku, njegovim idolima, supruzi Moniki de Đenaro. 

Pero Zubac: "Druga su vremena i druga su deca"

Peru Zupca vole sve generacije. To nije nikakva floskula, već činjenica, jer ovaj velikan srpske književnosti više od pola veka uspešno stvara i za decu i za odrasle. U intervjuu za nedeljnik "Ekspres“ veliki pesnik je govorio o svom radu, "Mostarskim kišama“ nekada i danas, i sadašnjem trenutku koji je sve samo ne romantičan i poetski.

Vladimir Kostić: "Vek kajanja je na izmaku"

U traganju za odgovorom na pitanje koje su nametnuli drugi, a koje glasi – šta je SANU danas, a šta bi trebalo da bude, razgovarali smo s "prvosveštenikom" na ovu temu, odlazećim predsednikom Srpske akademije nauka i umetnosti profesorom Vladimirom Kostićem.

Nele Karajlić: "Razišli smo se i pre rata"

Razgovor sa Neletom Karajlićem smo počeli pitanjem - Da li čovek odlučuje gdee će umreti? Sa ovim popularnim umetnikom koji se bavi muzikom, filmom, televizijom, pozorištem i književnošću smo, između ostalog, razgovarali o bendu "Zabranjeno pušenje", malim garažnim bendovima, povratku serije "Složna braća"...

Tihomir Stanić: "Glumac igra za jednoga kao i za hiljade, razliku vidi samo blagajnik"

Iako je na sceni već 50 godina Tihomir Stanić kaže da mu nikada nije predstavljalo napor da glumi jer nikada nije radio ono što mu se ne sviđa, ni zbog para, statusa ili straha od budućnosti.  

Čuveni glumac nam je u razgovoru, između ostalog, objasnio šta to znači kada "glumac pretera", kada je shvatio da će mu gluma biti životni poziv, da li više uživa u ulozi glumca, rediteljia ili producenta.

Zoran Panović: "Parlament nam liči na nas"

Gde je danas parlamentarizam u Srbiji? Mogu li se suprotstavljene političke grupacije okupiti oko pitanja koja su sudbonosna za zemlju, poput rasprave o Kosovu, što je bila tema poslednjeg zasedanja Skupštine Srbije? O ovim pitanjima i parlamentarizmu u Srbiji uopšte razgovarali smo sa Zoranom Panovićem, novinarom, političkim analitičarem i programskim direktorom "Demostata“.

Goran Šepa Gale: "Rokenrol jeste moj izbor i način života"

Simbol benda i frontmen niškog sastava Goran Šepa Gale u intervjuu za nedeljnik "Ekspres“ govori o knjizi posvećenoj "Kerberu“, muzici i novim numerama, proročanskim pesmama kao što su "Ratne igre“ i "Seobe“, i objašnjava kako je i posle četiri decenije uspeo da ostane večiti mladić srpskog rokenrola.

Dado Topić: "Uz rad i razmišljanje, čovek može da ostane na svom putu"

Mnogi su u bivšoj Jugoslaviji baš zbog njega počeli da se bave muzikom. Mnogi i danas, šest decenija otkako je Dado Topić na muzičkoj sceni, pokušavaju da postignu baš njegovu boju glasa i stil pevanja, bez obzira na to što se u međuvremenu, od Vardara do Triglava, pojavilo mnogo novih dobrih i zanimljivih pevača, ali i dalje niko kao on ne peva "Makedoniju“, "Da li znaš da te volim“, "Flojda“, "Princezu“…

Ali to nije sve... Razgovarali smo i sa Petrom Božovićem, Dan Tanom, Kraljem Radijem, Ljubivojem Ršumovićem, Miljenkom Jergovićem...

Zato, sledi nastavak! 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pero Zubac: "Druga su vremena i druga su deca"
Knjiga, knjige

Intervju

26.11.2022. 12:00

Pero Zubac: "Druga su vremena i druga su deca"

Pero Zubac spada u red najpoznatijih i najvećih srpskih pesnika i književnika svih vremena. Na njegovim stihovima odrastale su generacije na ovim prostorima, a uz "Mostarske kiše“, jednu od najlepših poema na srpskom jeziku, zaljubljivalo se i volelo se, ali i patilo od "Triglava do Đevđelije“.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve