Život
01.12.2022. 07:05
Hajdi Levi

Zvezde govore

Horoskop za decembar: Datumi na koje treba obratiti pažnju

horoskop, zodijak
Izvor: Shutterstock

Došli smo do kraja godine, i pitamo se - kad pre?! Čini nam se da je juče započela. Iza nas su izazovni aspekti planeta. Mars, kome najviše prija da bude direktan, kreće se retrogradno već mesec dana. Nastaviće ovo svoje neprirodno stanje ceo decembar i prvih 12 dana januara. Ali, to nije kraj sveta.

Šta je još ispred nas do isteka kalendarske godine? Ceo naš život, znali mi to ili ne znali, sastoji se od cikličnog kretanja planeta. Oni koji se malo bolje razumeju u ove tabele, davno napisane i izračunate, tvrde da čitava kosmička drama koja se u svim vremenima održava, treba da pomogne čoveku da se psihički pripremi i otvori za svaki trenutak proveden na planeti Zemlji. Otklanjanje straha od nepoznatog treba da bude naš prioritet.

Svima koji srljaju Mars naređuje - vozi brže, iako hoće da kaže - koči. Zato, naučite da čitate između redova i bolje upoznajte sebe. Svima koji jure kao mahniti, univerzum savetuje da uspore. Da promene vizuru. Da pogledaju unazad. Pošto se Mars nalazi u Blizancima kao i 2007. i početkom 2008. godine, ukrotili biste svoje marsovske pundravce vođenjem dnevnika.

Umesto da vičete, svađate se i raspravljate, besnite u prazno, obratite se papiru, jer papir trpi sve. Posao koji tražite, ako ste nezaposleni, izvor je velikog stresa. Prisetite se svojih napuštenih poslova i projekata i napravite "ratni plan“ kako da ih privedete kraju, revidirate ili sa velikim zakašnjenjem završite.

Vaša potreba da se besomučno krećete, da vodite iscrpljujuće razgovore koji se često pretvaraju u svađe, mora imati ravnotežu u odmoru i nekretanju. Ako ste u vezi, napetost je neizbežna, sve pršti od strasti, možda i od ljubomore ili zavisti, zavisi od vašeg ličnog horoskopa, ali vaša primarna potreba treba da bude konverzija u suprotne aktivnosti. Ljubav je ona koja sve pobeđuje. Jedina odbrana protiv Marsove petlje je pasivnost, građenje mira i ljubav.

Što se posla tiče, da biste ga privukli, morate da pomerite fokus na nešto drugo, pomozite nekom iz vaše okoline, završite sređivanje lične dokumentacije ili besplatni kurs na internetu. Slikajte, sadite cveće, fotografišite, sami napravite novogodišnje ukrase. Kreativnost može da pomogne. Vodite ljubav, a ne rat.  

Prvi dani decembra ukazuju na prijatan početak meseca koji može doneti dobre rezultate, ako ne preterujemo. Venera u Strelcu i Mars u Blizancima formiraju napet aspekt već 1. decembra. Istu situaciju na nebu imali smo 20 januara 2008. Pokušajte da se prisetite tog perioda.

Ipak, ovim ljubavnim planetama u požaru koji se razbuktava, pridružio se Saturn u Vodoliji, da ih dobrim aspektima ohladi i utiša. Venerina energija za ljubav, veze, odnose uz pomoć podrške Saturna doprineće stabilizaciji veza i partnerstava, baš u trenutku kad su mnogi od njih na granici incidenta ili blizu raskida.

Generalno, veze započete u vreme ovog tranzita, početkom meseca, imaju šansu i mogućnost trajanja, partneri mogu biti stariji, odgovorniji, ozbiljniji. Postoji i mogućnost poboljšanja nekog odnosa. Ljubavnog, poslovnog ili prijateljskog. Aspekt osim pozitivnog uticaja na ljubavni život, ima i pozitivan uticaj na poslove, novac, osiguravajući stabilnije prihode, čak i mogućnost štednje.

Merkur, koji je još uvek dvorski paž u pratnji njenog veličanstva Venere, formira aspekt sa Neptunom 2. decembra. Vaši dugogodišnji snovi sada žele da se obelodane i realizuju, a dobro je vreme za prijatne i relaksirajuće aktivnosti svih vrsta.

Međutim, realizacija kompleksnijih projekata može biti spora i teška. Marsu, koji je vojnik, radnik i onaj koji uvek ide napred, teško mu je da pređe s reči na dela. Potrebno je da umesto velikih koraka sada pravi male, milimetarske ili da hoda u mestu.

Neptun u Ribama kreće direktno 4. decembra, i u kvadratu je sa Venerom i Merkurom u Strelcu. Moguće je da ćemo se prepustiti samoobmanama i kretati linijom manjeg otpora. Nosićemo ružičaste naočare i "pomalo“ ulepšavati stvarnost – da nam je finansijska situacija dobra, a novčanik deblji nego što jeste, veza strasnija i uspešnija, sreća opipljivija. Ali, budimo realni.

Merkur ulazi u znak Jarca 6. decembra. Nekoliko sati ranije, formira kvadrat sa Jupiterom, koji je na poslednjem stepenu Riba. Proverite da li su mogući vaši snovi, jer ako nisu, okrenite se veri, u sebe, svoje ciljeve, tradicionalnoj ili drugačijoj. Vera je sposobna da se materijalizuje, za razliku od neuhvatljivih snova.  

Pun Mesec je 8. decembra u tačnoj konjunkciji sa Marsom. Ovo je dan kada može doći do pražnjenja ljutnje i besa, opet kroz reči koje je bolje i tako nezgrapne, skaredne i opasne zapisati, nego izgovoriti ih. Umesto da drugima pišete ljutite poruke, pošaljite jedan gnevan imejl sebi samima. Posle ga možete obrisati bez otvaranja. To će vas sačuvati čistima i pomoći vam da ubuduće budete efikasni i preduzimljivi.

Venera je u kvadratu sa Jupiterom 9. decembra,  pa nešto treba da završite ili obavite za svoju bolju polovinu, što će ona očekivati od vas i shvatiti kao dokaz ljubavi. Potom Venera ulazi u Jarca 10. decembra. Nastali su bolji uslovi za konkretnu realizaciju projekata svih vrsta.

Samo 14. decembra, kada je Sunce u kvadratu sa Neptunom, treba biti oprezan i izbegavati rizik. Na taj dan će nivo energije biti nizak, a velika dostignuća teško da su moguća. Zato se primirite, relaksirajte, odgledajte filmove koje ste propustili, ili počnite sa gledanjem nove serije na Netfliksu.

Merkur i Venera prave izazovne aspekte sa Hironom u Ovnu od 15. do 19. decembra. Merkur takođe pravi trigon sa Uranom 17. Izvrstan planetarni spoj kosmičke i praktične inteligencije i dubokog razumevanja, koji može da isceli rečima, razgovorom ili saopštavanjem neizgovorenog. Međutim, budite pažljivi pri tome. Suptilni i asertivni.

Ovogodišnji zimski solsticij odvija se pod uticajem jedne srećne okolnosti. Sunce ulazi u Jarca 21/22. decembra kao i svake godine, ali ovog puta u isto vreme i Jupiter, najveći dobrotvor, menja znak. Ulazi u Ovna 20. decembra ponovo i više se u ovom ciklusu neće vraćati u znak Riba. Tek za 12 godina. Zubato i šturo Sunce u Jarcu donosi stabilnost a Jupiter novi početak. Aleluja. Sve je pozitivno, ceo univerzum čeka i pozdravlja vašu promenu. Samo vi dotle smislite koju novinu ćete prigrliti. Morate imati udicu. Venera u isto vreme formira trigon sa Uranom, i donosi nova ljubavna iskustva. Podržan život u vreme solsticija utiskuje se u naredne mesece kao nepogrešiv potpis.

Mlad Mesec u znaku Jarca 23. decembra i dalje se javlja unutar Jupiterove sfere uticaja. Istovremeno, Hiron završava svoju retrogradnost i kreće direktno. U tami možemo primiti svetlost za vreme koje dolazi.

Merkur se spaja sa Venerom, 29. decembra, u aspekt zabave, igre, šarma, smeha, dobre komunikacije, neposredno pre konjunkcije sa Plutonom u Jarcu. Merkur, međutim, sada počinje svoju fazu retrogradnosti, od 29. 12. 2022, pa se udaljava od Plutona, prestavši da se igra. Ova distanca, kao i Merkurova retrogradnost traje do 18. januara. Moguće je da komunikacija bude otežana zbog snega, vremenskih prilika, štrajkova, opšte situacije i napetosti. Planirajte svoja putovanja, odmore, agende unapred, a možda je najbolji plan da nigde ne putujete – ako to sebi možete da priuštite.

Venera će, s druge strane, kraj godine provesti u konjunkciji sa Plutonom. Ljubavni žar, magnetizam, besmrtna ljubav, strast. Ekstroverti mogu ponovo da slave burne zabave. Međutim, mirnijim prirodama ovaj prelazak u novu kalendarsku godinu može biti obogaćujuće, kontemplativno iskustvo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

ONI su najdominantiji znakovi zodijaka
žena

Znate li koji su?

18.09.2022. 17:05

ONI su najdominantiji znakovi zodijaka

Svi smo naišli na osobe koje vole da dominiraju u društvu. U nekim slučajevima to ima veze i sa njihovim horoskopskim znakom.
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
21.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve