Život
07.12.2022. 14:51
Hajdi Levi

Zvezde govore

Horoskop za decembar: Biku ljubav, Strelcu dobitak, a Vama...

horoskop, astrologija
Izvor: Shutterstock

OVAN

Mesec započinjete izlivima strasti i potrebom da više pričate nego što delate, iako je vama lakše da svoje želje zadovoljite fizički a niste vični da verbalizujete svoje potrebe.

Vaša neartikusilisana želja prema voljenoj osobi, ali i partnerima u poslu može da eskalira 08, u vreme punog Meseca u Blizancima gde se trenutno nalazi, ali će vas smiriti i pozitivno motivisati staložena osoba iz kruga prijatelja. Možemo je nazvati vatrogascem.

Budite oprezni i u saobraćaju, naročito uoči Nove godine. Izbegavajte konflikte. Klonite se direktnih sukoba. Posle 20 pruža vam se šansa da bez oklevanja krenete u novi početak. Glavu gore, postajete miljenik sudbine.

BIK

Vaša vladajuća planeta, grčka Afrodita, rimska Venera, bombardovana je aspektima sa drugim planetama, ali su za vas interesantni dani – početak meseca, period počev od 10.12, jer će vam okolnosti ići na ruku i sreća će vas pratiti.

U danima posle 20 biće vam dostupna nova iskustva i otvoreni novi prozori. Nekima od vas ponoviće se situacija s početka kalendarske godine, kad niste mogli da uzvratite ljubav osobi koja to zaslužuje, jer je problem u vama, ponašate se kao ledena kraljica/kralj, s tim što će vam ovog puta vrelo srce otopiti led. Igra, zabava, raspričana ljubav 29, a ljubav čarobna 31.   

BLIZANCI

I vi imate izazovan decembar, zato što se u vašem znaku nalazi retrogradni Mars, planeta od akcije, koja je svezana kao u ludačkoj košulji, u svemu osim na rečima. Tu ste prvak sveta u bildovanju priče, bilo da se hvalite ili svađate. Kad Merkur uđe u znak Jarca 06 vreme je da počnete da verujete u sebe. Pun Mesec 08 traži od vas da privedete kraju stvari. Niste u formi, nemate snage.

Od 15-19 bićete lucidni i rešićete nagomilane probleme, a od 29 se spremite na retrogradni Merkur čije ste ćudi do sada dobro upoznali. Sreću u ljubavi jedino sami možete narušiti.

RAK

Pripadnici vašeg znaka postali su u finišu godine umorni, zasićeni psihički, slabijeg imuniteta, kratkih živaca, pomalo inertni. Pun Mesec u Blizancima, može da vam donese povredu, kao da će meduza tuđe nervoze, buke i besa da vas pecne, a vi ćete odmah krenuti u defanzivu. Nemojte samo da preuzimate odgovornost za tuđe loše postupke. Vi ste u ovoj kosmičkoj drami nevini.

Nagrada vam stiže od drugih, za vreme mladog Meseca u Jarcu, posle 23.12. jer ćete imati intenzivan društveni život, promocije u javnosti, bićete okruženi ljudima koji vas vole, a i ljubav vam se smeši – fatalna, magična, duboka, karmička.

LAV

Za Lavove dan "D“ kad ne treba raditi ništa je 14.12. Ipak, ne zadugo jer Sunce na kraju godine zablista u punom sjaju. Zato je period posle 20.12. izuzetno značajan za vas, još jednom vas stavlja na tron i kruniše vas ponovo, nudi skiptar, a mlad Mesec ljubi Sunce i pokušava da briljira na poslovnom planu, prijatno mu je da se druži sa kolegama i klijentima, oran je za rad i sitnije promene u kancelarijskom prostoru.

Ponekad je dovoljno promeniti osvetljenje, uneti novu lampu, skloniti zavese. Ljubav na poslu ili prema poslu evidentna. A vi ste blizu ostvarenja svojih životnih ciljeva.

DEVICA

Vaš znak je u boljem položaju od Blizanaca, kojima Merkur takođe vlada, jer nema na svojoj teritoriji uljeza – retrogradnog Marsa – vojnika onemogućenog u borbi, dezertera, hrabrog na rečima. Iza vas je naporan period koji je doneo probleme u karijeri i sa autoritetima. Decembar počinje dobro, tenzije se smiruju, a 6. vaš vladar ulazi u znak Jarca. Mogući problemi u ljubavi su zbog odsustva vere u sebe.

Nakon 10. pridružuje vam se Venera, planeta ljubavi. Od 20-29. zabavni dani s voljenom osobom. I pre 29, dana Merkurove retrogradnosti, razmislite da li treba da putujete. Možda bi vam bilo bolje da Šantićevski ostanete.  

VAGA

U završnici godine, pruža vam se šansa da uspete u javnosti, ostvarite bolje odnose sa partnerom, započnete novu vezu, uspete na sudu. Takođe, potreba da živite isključivo kroz druge, sebe stavljajući u drugi plan sada treba da evoluira, pređe na viši nivo.

Treba, naročito posle 20. da radite na svom egu, stavljajući na papir spisak vaših najintimnijih potreba. Tako će se i dobri odnosi ulepšati. Jedan poslovni ciklus je za vama, završili ste ga, unapredili i osvežili svoj posao, a bogami i dom u susret novogodišnjim praznicima. Ipak vas najviše zanima ljubav i zadovoljstvo, a njih ćete naći 29, 30. i 31.

ŠKORPION

Izgarate u svojim strastima, silinom ravnoj atomskoj bombi, šta god da radili, ne samo u ljubavi. Troškovi su vam porasli u nebo. Početkom decembra finansije vam cure kroz prste, a mnogo kupljenog nije bilo neophodno. Treba samo da prestanete da emotivnu glad i evidentnu nervozu utažujete kapricioznim kupovinama.

Povucite ručnu i pre 8. Ne pozajmljujte više novac, ne dižite kredite i zaboravite na karticu. Posle 10. trebalo bi da budete ljubazniji u komunikaciji, isplanirate putovanje sa voljenom osobom ili se potrudite da razgovarate više o svemu. Kraj godine je intenzivan, a ako ste mlađi od 18 godina čuvajte se neželjene trudnoće.

STRELAC

U prvoj trećini meseca ulagali ste u sebe, svoj izgled, možda posetili frizera, kozmetičara ili kupovali novu garderobu. A možda imali malih zdravstvenih problema. Ulaganje u sebe i svoje zdravlje je odlična priprema za period posle 20, koji vam sigurno popravlja poslovnu i finansijsku situaciju. Možete dobiti ekstra bonuse, novogodišnje vaučere ili iznenadne poklone, od šefa, oca (muža) ili autoriteta.

Odlučićete da je došlo vreme da više vrednujete sebe i uvećate svoje samopoštovanje. Raspoloženje u trećoj dekadi meseca vam se izuzetno popravlja i pred vama je lep period, možda pronalaženja srodne duše, novih putovanja, honorarnih poslova, novih interesovanja i hobija.

JARAC

Početkom meseca bićete u energetskom disbalansu, u stanju hroničnog umora i osujećeni od drugih ljudi da postižete svoje uobičajene ciljeve. Vaš znak nalazi se u potpunom mraku, prekriven crnom senkom, za koju narodni filozof kaže: "Najcrnje je pred svitanje“.

Vaše aktivnosti se polako ubrzavaju, početkom meseca, 6. i 10. kada primate vesnike narednih događanja i uspeha. Novi godišnji ciklus počinje posle 20. decembra i on vam može doneti mnogo novina, plodnost, potentnost, od novih poslova do sreće s nekretninama. Potrudite se da 23. iskoristite energiju Mladog Meseca u vašem znaku. Ugovore sklapajte i putovanja preduzimajte pre 29. Saznaćete šta hoćete.  

VODOLIJA

Početak decembra će vam poslužiti za planiranje putovanja, kontakt s inostranstvom. U drugoj trećini meseca, od 10. do 20. dosta vremena ćete provesti radeći, u kontaktu sa upravom ili na poslovnim sastancima. Ukoliko ste zanemarili svakodnevne šetnje nastavite ih.

Ako želite da iznenadite poklonom dragu osobu, učinite to tajno od 23. 12. Pred kraj godine bićete u svom filmu, potrebna vam je tišina, a možda i osama od dnevnopolitičkih dešavanja. Živite u svetu snova i umetnosti. Možda ćete između 20-28. iznenada otputovati, što će vam izuzetno prijati. Posetite muzeje, atraktivne istorijske ili turističke destinacije i život će vam ponovo postati lep. 

RIBE

U prvoj polovini meseca prioritet će vam biti završavanje poslova i sumiranje rezultata. Posle 20. češći kontakti sa prijateljima. Obavite šopinge koje ste planirali, posetite pozorište ili bioskop, častite se Netfliksom ili kupite knjigu.

Posle 20. je vreme za profit od posla, bolje finansije, prihode iz nekog novog izvora, određene bonuse i priznanja. Ukoliko kraj godine vežete za druženje s prijateljima ili zajednička putovanja, planirajte da otputujete pre 29.12. Flertovi i otvorene veze sa prijateljima se ne preporučuju. To bi bio požar od koga biste se opekli a njegovo gašenje bi se završilo košmarom. Neki prijatelji mogu kuburiti sa zdravljem.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
light rain
12°C
21.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve